Failed to find or load tomcat bootstrap

classic Classic list List threaded Threaded
2 messages Options
Reply | Threaded
Open this post in threaded view
|

Failed to find or load tomcat bootstrap

forrest123
Hi,

I am using Artifactory 4.1.3 with the bundled Tomcat server. I am running jdk1.8.0_60. I have installed Artifactory as a service on a Windows Server 2008. This is running on a 64-bit machine. I have installed the 64bit jdk.  Artifactory seem to install as a service just fine, but when I try to start it, I receive a service-error 1, and the only message I can find is in the artifactory-stderr log file which states:
"Failed to find or load C:artifactory\tomcat\bin\bootstrap. "
However, I look in the directory and clearly it is there, so it must be failing to load. I cannot figure out why it is failing to load.
Any suggestions, please??

Thank you
Reply | Threaded
Open this post in threaded view
|

Re: Failed to find or load tomcat bootstrap

forrest123
Update:  When I change the startMode and stopMode back to jvm (I had changed it to java at someone else's suggestion), here is the error message I get:

2015-10-21 07:50:40 Commons Daemon procrun stderr initialized
java.lang.NoClassDefFoundError: C:\artifactory\tomcat\bin\bootstrap
Caused by: java.lang.ClassNotFoundException: C:\artifactory\tomcat\bin\bootstrap
        at java.net.URLClassLoader.findClass(URLClassLoader.java:381)
        at java.lang.ClassLoader.loadClass(ClassLoader.java:424)
        at sun.misc.Launcher$AppClassLoader.loadClass(Launcher.java:331)
        at java.lang.ClassLoader.loadClass(ClassLoader.java:357)
Exception in thread "main"


Please help.......I've been stuck on this for DAYS! :(