Windows 10 Artifactory as a Service not working

classic Classic list List threaded Threaded
7 messages Options
Reply | Threaded
Open this post in threaded view
|

Windows 10 Artifactory as a Service not working

mcai
Hi,

I am having trouble starting artifactory as a windows service on windows 10. This is what I did:

1. Downloaded artifactory-oss-4.4.0 from https://www.jfrog.com/open-source/.
2. Unzipped the download to C:\Jfrog\artifactory-oss-4.4.0.
3. Created a environment variable ARTIFACTORY_HOME=C:\Jfrog\artifactory-oss-4.4.0
4. Right clicked on my command prompt and opened via 'Run as administrator'.
5. Navigated to C:\Jfrog\artifactory-oss-4.4.0\bin inside my command prompt
6. Executed 'installService.bat', which was successful.

When starting the Artifactory service I receive the following error:

The Artifactory service failed to start due to the following error:
Error 1053: The service did not respond to the start or control request in a timely fashion.



Please can anyone advise, or help me resolve.

Thanks
Mcai
Reply | Threaded
Open this post in threaded view
|

Re: Windows 10 Artifactory as a Service not working

mcai
honestly no one here to help me?? I was told by Artifactory support to post here and they would reply asap
Reply | Threaded
Open this post in threaded view
|

Re: Windows 10 Artifactory as a Service not working

dave_p
In reply to this post by mcai
I had a similar error (1053) running a different .jar based service recently that was resolved by installing all the old .net 3.x packages. (Add/remove Windows Components.)

Is the error popping up immediately or is it taking the full 30 seconds and then timing out?

Could also try deleting the service and re-running the setup file.

Did you reboot after configuring your environment variables? (Sometimes they don't get picked up right away.)

Dunno about the response time thing in your other post.
Reply | Threaded
Open this post in threaded view
|

Re: Windows 10 Artifactory as a Service not working

eranbl
In reply to this post by mcai
Hi Mcai,

With respect to the error you received, it seems that it is related to this:
https://support.microsoft.com/en-us/kb/839174
https://support.threattracksecurity.com/support/solutions/articles/1000071019-error-1053-the-service-did-not-respond-in-a-timely-fashion-when-attempting-when-attempting-to-star

This seems to be an issue in Windows  rather then an Artifactory+Windows one.

I hope this helps,
Eran
Reply | Threaded
Open this post in threaded view
|

Re: Windows 10 Artifactory as a Service not working

mcai
In reply to this post by dave_p
it's timing out almost immediately, after a couple of seconds.

Tried deleting the service and reinstalling and restarting but no luck.

thanks for replying
Reply | Threaded
Open this post in threaded view
|

Re: Windows 10 Artifactory as a Service not working

mcai
In reply to this post by eranbl
thanks for the link Eran will give that a go.
Reply | Threaded
Open this post in threaded view
|

Re: Windows 10 Artifactory as a Service not working

eranbl
Hi

Just a heads up, please note that the second link involves the system registry and this is a very sensitive domain, so extra care is advised :)

Eran